Ottilias & QUs valpar 2016

VeterinärenValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Tue, November 01, 2016 22:16:51

Idag har valparna varit hos veterinären och blivit besiktade, vaccinerade och chipmärkta så nu är alla valpar redo att flytta till sina nya hem. Imorgon är valparna 8 veckor och det har gått så fort, det är blandade känslor när jag snart ska säga adjö till dom små liven, den första lämnar mig redan nu på torsdag. Men jag vet att alla valparna kommer få det super bra i deras nya hem.

Veterinären tyckte att valparna var helt underbara och så lugna, alla sov i buren medans vi väntade på att det va våran tur. Sedan va dom hur lugna som helst när det va deras tur att stå på bordet.

Bilresan gick hur bra som helst, första fem minuterna så gnällde de lite men sen va alla tysta både dit och hem.

Jag har även avmaskat alla valparna ytterligare en gång så nu är det bara det sista pappersarbetet kvar innan flytten, alla valpkassar som ska följa med valparna är också snart färdiga men imorrn hinner jag med det sista.

Nu kommer nog alla valparna att sova gott i natt.

Första gången i buren
Blog imageHos veterinärenBlog imageBlog imageHemma efter resan, får vi komma in nu?Blog image

Sista veckan med gängetValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Sun, October 30, 2016 23:30:12

Nu kommer sista veckan med gänget, mycket händer, det blir livligare och livligare och alla längtar nog hem till sina nya familjer. Jag kommer sakna detta underbara valparna men förhoppningsvis får jag träffa alla igen..

Jag har nu maskat av alla en sista gång och ingen hade någon mask vilket känns skönt nu när det snart ska flytta.. Men innan flytt ska de ju gå igenom en veterinär besiktning med så vi får hoppas på det bästa smiley

Jag har fått mycket beröm för en fin valpkull av alla som varit här och hälsat på, vi har haft fullt upp hela helgen, vilket vi bara tycker är roligt men det gör ju oxå att man inte hinner skriva så mycket som man önskar.

Vi har fått massor med bilder som vi sedan kommer skicka till de nya ägarna.

Valppåsarna har börjat blivit klara, lite saker till som ska med. Men nu måste alla papper fixas oxå, men det hinner jag.. har ju en hel dag till på mig innan veterinären.

Här kommer den sista gruppbilden som vi tog igår på valparna
Blog imageJag ska försöka hinna skriva lite till här när vi varit hos veterinären mm


Bilder i trädgårdenValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Tue, October 25, 2016 16:21:48

Valparna i trädgården, helt galna smiley
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

växer så det knakarValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Sun, October 23, 2016 18:38:04

Nu har vi haft mycket att göra på sista tiden, har haft mycket besök mm, men valparna växer så det knakar och vildare och vildare blir dom smiley
Valparna är med mig hela dagarna i huset och nu vill de knappt vara instängda i sitt rum.. Idag har vi klippt klorna och fotat valparna lite och tänk att det ska vara så svårt att bestämma sig vilken av valparna som ska få stanna här.. Alla är så ljuvliga smiley

Valparna har nu även fått börja provsmaka lite godis och dom blir helt galna av det.. Alla valparna älskar att brottas med de stora vovvarna, men de stora tycker inte att valparnas tänder är jätte roligt men en stund går det..

Nu kommer lite bilder som jag har tagit under senaste veckan som gått

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

bilderValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Fri, October 14, 2016 16:49:42

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageValparna är nu lite över 5 veckor, idag har vi fotat lite stå bilder och även huvudbilder <3

Valparna 5 veckorValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Wed, October 12, 2016 18:03:28

Nu röjer valparna rejält, vi har haft en del besökare hos oss och alla älskar dessa små liven.. Alla valparna är riktigt nyfikna och alla rymmer från rummet så fort de har chansen, de springer runt i huset och busar med de vuxna vovvarna..

Alla valparna börjar ljusna i pälsen och de ser olika ut från varje dag som går. Öronen står på några och på det andra är de ibland uppe ibland nere, det ser helt underbart ut.

Nu kommer valparna så fort jag visslar på dom vilket är super bra för då kan man fortsätta att ha visslingarna som inkallning.

Nu har alla valparna även börjat tugga ben och leker ordentligt med leksaker och alla bär runt på dom så stolt.

I veckan ska jag väga alla igen och se om jag kan få några nya stå bilder på dom, kan vara bra att öva på detta eftersom jag själv ska ställa ut min lilla valp.


Ottilia är inne hos valparna mindre och mindre nu för alla bara biter henne med sina vassa tänder, men hon går gärna in till dom efter att dom ätit klart sin mat, för då ska hon slicka rent fatet eller sno deras ben.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Lite bilderValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Sun, October 09, 2016 11:55:51

Nu har Valparna flyttat ut från valplådan och har ett eget rum att springa runt i, de leker med bollar och tuggar lite på olika ben nu, äter gör de för fullt, det är fullt ös här hemma nu men än så länge blir de trötta fort och helt plötsligt somnar de bara.

Vi har nu börjat haft lite besök och alla valparna är lika sociala och trevliga, alla är otroligt nyfikna och ingen är rädd för något.. Det är så härligt att bara sitta bland alla valparna på golvet, men man får passa tårna för de har vassa bissingar..

Så fort valparna får chansen springer de ut ur rummet och runt i huset och hälsar på de stora vovvarna..
4 veckor i morgonValpkull

Posted by Stephanie Sjömalm Tue, October 04, 2016 20:39:22

Nu börjar det bli riktigt liv och rörelse i valplådan, jag och Robban har varit och köpt ett golv som vi kan ha under valphagen så att valparna snart kan få det större..
Vi har även maskat av valparna och vi hittade ingen mask så det känns ju riktigt skönt.

Alla valparna har även börjat få riktig mat och välling, men fortfarande är mamma Ottilias mat den bästa, men nu börjar valparna få sina tänder så då är det inte lika roligt för Ottilia att dia valparna längre. Men hon sköter de små hur bra som helst och är super lugn och fin..

Nu när valparna hör så vaknar dom och kommer till mig så fort jag går in i rummet och pratar med dom, alla är lika nyfikna och sociala och vill komma upp till dig..

I helgen fick vi besök av pappa QU´s ägare och vi tog bilder på alla valparna, tack snälla Björg för dessa underbara bilder och tack snälla Emelie för att du hjälpte mig att få valparna att stå fint, så jag kunde se på dom från rätt vinkel.. Inte det lättaste att få dom till att stå stilla, dessutom va de ganska så trötta.. Först kommer en stå bild på valpen och bilden under är en huvudbild på samma valp osv..Blog image
Blog image
Blog image
Blog image

Blog image
Blog image
Blog image
Blog image
Blog imageBlog image
Blog image
Blog imageVi har även skickat in registreringspappret så nu väntar vi med spänning efter valparnas stamtavlor ska komma :) Alla i denna kullen blir Bus kullen smiley